24. jun 2016

Nye portoregler træder i kraft

Post Danmark oplyser, at de allerede fra den 1. juli introducerer et nyt brev, nemlig quickbrevet, som erstatter A-brevets dag-til-dag levering.

De nye postregler betyder for os, at vi vil have endnu mere fokus på vores postforsendelser, da der er både væsentlige prisstigninger samt væsentligt forringet service forbundet med ændringerne. Vi skal vænne os til, at B-post kan være op til 5 dage undervejs og at A-breve, der skifter navn til quickbrev, koster 27 kr. at sende. Prisen for et B-brev svarer til den nuværende pris på A-breve.

 I forbindelse med de nye postregler udtaler administrationschef Gitte Møller Pedersen ”Vi bliver nødt til i endnu højere grad end hidtil at sætte fokus på brugen af Post Danmark” og fortsætter ”Heldigvis er vores arbejdsgange allerede digitaliserede så vidt det overhovedet kan lade sig gøre, så vi sender i forvejen ikke så meget post som vi gjorde for år tilbage. Men det kan selvfølgelig ikke helt undgås at vores kunder vil kunne mærke det lidt alligevel”.

Der er tale om en foreløbig implementering af postforliget, der ellers først træder i kraft den 1. januar 2017.

Fra den 1. juli i år kan der kun afleveres B-breve i de almindelige røde postkasser. For B-breve gælder det, at afleveringsperioden kan være op til fem dage, fordi der kun vil ske omdeling to gange om ugen. A-breve, der bliver lagt i postkassen efter den 1. juli, vil blive behandlet som B-breve, selvom de er frankeret som A-breve.

Vi vil fortsat kunne sende A-breve frem til den 31. august, men derefter overgår vi, som andre virksomheder, til at skulle sende quickbreve i stedet for A-breve.