13. dec 2017

Kundemøde - i hjernens kringelkrog

Julen banker så småt på døren hos de fleste. Alligevel havde mange af vores dejlige kunder tilmeldt sig årets sidste kundearrangement på Thyrasgade. Og det er vi rigtig glade for.

Vi havde lovet at skrue op for hyggen, så der var bl.a. bagt julesmåkager og brygget hjemmelavet julegløgg. Julehyggen stod dog i skærende kontrast til et vinteruvejr, der desværre betød, at nogle gæster ikke nåede frem.

IMG 8105

Vores udlejningskonsulent, Marianne, startede eftermiddagen op med en introduktion til iSyn, vores smarte iPad-baserede værktøj vi anvender i forbindelse med flyttesyn i de ejendomme, hvor det er os der foretager flyttesynene. Med iSyn slipper man for en masse papirarbejde og samtidigt er al dokumentation og bestilling af håndværkere gjort. Ikke mindst, så ligger al dokumentationen digitalt i vores IT-systemer. 

IMG 8127

Til julemødet havde vi valgt en foredragsholder udenfor ejendomsverdenen, Johnny Gammelgaard, som kunne sige noget om hvordan hjernen er opbygget og hvordan den reagerer på det vi udsætter den for. Der blev strøet omkring sig med fremmedord de fleste af os nok ikke kendte så meget til på forhånd. Men nu ved vi, at når vi blot lader amygdala (eller ”løven” som Johnny illustrerede det) råde, så vil vi være konstant på vagt og være bekymret for alle de farer der måtte kunne ske. Heldigvis er vi mennesker også udrustet med frontal- og pandelapper der gør, at vi mennesker adskiller os fra alle pattedyr. Det er hjernens ”søhest” der bl.a. gør, at vi kan se muligheder fremfor begrænsninger og kan udfolde os kreativt.

IMG 8121

Men hjernen er konstant påvirket af hormoner der gør, at vores adfærd ikke altid bliver den meste hensigtsmæssige. Hjernen er konstant påvirket af cortisol og oxytocin i forskellige mængder der påvirker vores adfærd. Cortisol, stresshormonet, sikrer at vi handler. Modsat så betyder cortisol i for store mængder, at ”toget” simpelthen kører for hurtigt og vi tager overilede beslutninger uden hensyntagen til vores omgivelser og uden empatisk forståelse for andre mennesker. Oxytocin i hjernens anden balanceskål, trivselshormonet, sørger for, at vi kan indgå i sociale sammenhænge og skabe gode og nære relationer. Det er også oxytocin der sørger for at vi kan tænke kreativt og innovativt.

Men hvad kan vi så alle sammen bruge dette her til? Her kom Johnny Gammelgaard ind på nogle gode ”gamle” tips som set i relation til hele forhistorien giver god mening. Vent fx med at svare på den e-mail der gør dig godt gal i hovedet til du har sovet på det. Ellers er det ”krypdyrhjernen” der tager over. De fleste kunne nok også nikke genkendende til det, at én stor bekymring faktisk kan sætte resten af hjernen mere eller mindre ude af funktion. Hvis man har én stor bekymring, så er det faktisk ganske umuligt at tænke ret mange fornuftige tanker. Hele Hyppocampus er simpelthen fyldt op med den bekymring.

Lad nu snart julefreden sænke sig over os alle sammen og lad så det nye år komme os i møde. Vi glæder os til det næste år med alle dets nye udfordringer og nye spændende kundemøder. Vi er nemlig så utroligt glade for, at få lejlighed til at møde vores kunder og give mulighed for en snak om stort og småt.

Måske også julefreden kan blæse et par bekymringer væk, så vi kan starte året med en god cortisol-oxytocin balance.