01. mar 2016

50 år i Hejredalsparken

For 50 år siden flyttede Vera og Børge sammen med deres 2 små børn ind i en lejlighed i Hejredalsparken. Der har de boet lige siden og de er stadig lige så glade for lejligheden som de var dengang.

Ligesom det i dag kan være svært at finde en lejlighed i Århus, så var det faktisk også svært tilbage i 60'erne. Børge fortæller "jeg havde job ved Telegrafvæsenet i København og blev flyttet til Århus og så var vi heldige at få fat i en af de nye lejligheder i Hejredalsparken. Måske vi havde en lille fordel ved at jeg var tjenestemandsansat - det hjalp nogen gange lidt dengang".

Da Vera og Børge flyttede ind, var der en kornmark, hvor Gellerupparken er idag. Gellerupparken begyndte de at bygge på kort tid efter Vera og Børge kom til Århus, så den har de levet tæt på i mange år og det har de slet ikke oplevet som et problem. "Vi lever lidt vores eget liv herover på den anden side af Sigridsvej" som Børge siger det. "Vi er blevet behandlet godt i alle årene af nogle rigtig gode viceværter og så er der mange gode beboere her og dejlig frit omkring os" fortsætter han. Der er da også, hvis man ikke lige ved det, en rigtig god udsigt over Brabrand søerne fra området og gode grønne områder omkring bygningerne. Børge slutter med "ja, så længe vi kan blive her, så kan vi ikke forestille os et bedre sted at bo".

VeraogBørge

Ejendomsinspektør, Niels Aage Eriksen, benyttede lejligheden til at besøge Vera og Børge for at lykønske dem i anledningen af jubilæet og siger i den anledning "det er altid rart at snakke med Vera og Børge, de er nogle utroligt behagelige mennesker" og fortæller videre "Vi samler på gode lejere som dem, og det er vi heldigvis rigtig gode til, men det er godt nok helt ekstraordinært med så trofaste lejere".